miercuri, 23 iulie 2014

Ne pregatim pentru anul scolar 2014-2015!

Microbuzele pentru anul scolar 2014-2015 sunt pregatite de Guvernul Ponta. Aflate in acest moment in fata cladirii Executivului, microbuzele sunt destinate copiilor din mediul rural pentru a le facilita accesul la unitatile scolare.





duminică, 20 iulie 2014

La multi ani de Sfantul Ilie!


Fie ca toate implinirile, sanatatea si spiritul acestei zile sa va insoteasca pretutindeni! Va doresc tuturor celor care purtati aceast nume sa va dea Dumnezeu judecata inteleapta, bucurii la tot pasul si fericirea dorita!

Va urez un calduros LA MULTI ANI pentru ca purtati acest nume si fie ca Sfantul Ilie pe care il reprezentati sa-si coboare ochii asupra voastra, a tuturor, si sa va faca sa zambiti in aceasta zi minunata!

La multi ani inca o data si noroc in viata!

Cu stima,

Deputat PSD

Sorin Avram Iacoban

Colegiul 10 Iasi

marți, 8 iulie 2014

Minunea de la Muncel

In aceeasi Tabara de la Muncel am vazut si trunchiul de copac in interiorul caruia s-a gasit semnul Sfintei Cruci. 

Este o descoperire pe care localnicii si nu numai o considera ca fiind un semn divin si care va fi marcata ca atare cat de curand printr-o troita care sa sfinteasca locul.


luni, 7 iulie 2014

Am dat startul Taberei Nationale de Jurnalism de la Muncel

Alaturi de colegul Vasile Citea, de Alexandru Cisman, directorul DJTS, am declarat deschisa Tabara Nationala de Jurnalism de la Muncel.

Avand o vechime de 17 ani, tabara de jurnalism a adunat anul acesta peste 80 de copii pasionati de jurnalism care vor colabora pentru a redacta un ziar impreuna si pentru a pune bazele unui post de radio.

Le urez succes organizatorilor precum si tuturor tinerilor participanti, posibilii jurnalisti de maine!







vineri, 4 iulie 2014

Ziua Nationala a SUA!


Ziua Independentei, cunoscuta si sub numele de Patru Iulie, este sarbatoarea federala a Statelor Unite ale Americii ce comemoreaza adoptarea Declaratiei de Independenta in data de 4 iulie 1776.

Este un moment festiv pentru poporul american caruia ii transmit cele mai bune urari! De asemenea, este un bun moment sa ne amintim de pasii strategici pe care Statele Unite ale Americii si Romania i-au facut cel putin in ultimii doi ani si sa salutam viitoarele parteneriate strategice care nu vor intazia sa apara in viitor intre cele doua state!

La multi ani inca o data, Statelor Unite ale Americii in aceasta zi de sarbatoare nationala!

joi, 3 iulie 2014

Iasi - Conferinta de presa privind Campionatul European de Sah pe Echipe 18 ani

Am sustinut la Iasi o conferinta de presa princare am anuntat deschiderea Campionatului European de Sah pe Echipe 18 ani care se va desfasura in perioada 15-21 iulie a.c in Sala Mare a Primariei.


Au fost prezenti domnul Nigel Freeeman, directorul executiv si trezorierul FIDE, domnul Mihai Chirica, viceprimarul Municipiului Iasi, domnul Vasile Manole, vicepresedintele Federatiei Romane de Sah.


La aceasta competitie vor participa echipe din noua tari (Ungaria, Turcia, Slovenia, Polonia, Moldova si Romania) care vor juca cate sapte partide in stil elvetian.

De asemenea, in perioada 24-30 iulie, Iasul va organiza Campionatul National de Sah. Echipe Copii, Juniori si Tineret la care ne asteptam sa participe aproximativ 400 de sportivi din toata tara. Se vor pune in joc 42 de titluri in cele trei competitii: sah clasic, rapid si blitz si se vor organiza cursuri de formare pentru instructori de sah, de perfectionare si promovare a arbitrilor.


Un alt subiect al conferintei a vizat trasarea calendarului competitiilor de profil pentru urmatoarea perioada a anului: Campionatul European de Sah Senioara din Bulgaria, Olimpiada Sahului din Norvegia, Campionatul Uniunii Europene din Cehia, precum si Festivalul International de Sah "Mihail Sadoveanu" care se va desfasura la Iasi in perioada 19-25 august a.c.
 



miercuri, 2 iulie 2014

Bucuresti - Ratificarea Acordului de Asociere dintre U.E. si Republica Moldova

Romania este prima tara care ratifica Acordul de Asociere dintre Uniunea Europeana si Republica Moldova. 

Acum in Parlament!