joi, 29 august 2013

Dosar de presa: Continua batjocura E.ON.



Umilinta zilnica la care sunt supusi sute de clienti ai companiei cu sediul de pe Agatha Barsescu pare ca nu se mai termina. Sute de ieseni continua sa fie umiliti de nepasarea celor de la E.ON Romania. Clientii asteapta ore intregi sau zile pentru a-si rezolva o problema banala. Sediul de pe strada Agatha Barsescu este plin in fiecare zi de persoane trecute de a doua tinerete, care, nemultumite de serviciile companiei, vin de la zeci de kilometri distanta pentru a gasi un raspuns. 

Fie ca merg pentru o banala informatie, fie ca au de achitat serviciile de energie electrica ori de furnizare a gazului sau vor sa afle cat au consumat, iesenii care pasesc zilnic pragul companiei trebuie sa faca fata unor cozi interminabile. Ba mai mult, clientii trebuie sa astepte cu un bon de ordine pe care il iau de pe holul E.ON. Iar in cazul in care pleaca doar cateva minute la toaleta, pierd randul si se pot intoarce a doua zi pentru a sta din nou la coada, insa cu un nou bon de ordine (...).

Situatia cozilor interminabile de la sediul de pe Agatha Barsescu dureaza de mai bine de un an, de cand reprezentantii E.ON Energie au decis sa renunte la casieriile din cartiere. De atunci, mii de ieseni au fost umiliti zi de zi. Politicienii din Iasi au incercat sa gaseasca o solutie pentru ca aceasta problema sa fie solutionata. "La sfarsitul lunii septembrie se va da in folosinta noul sediu al companiei in cladirea de birouri din Palas. Era vorba ca noul sediu sa fie finalizat la mijlocul lunii august, insa pana la urma lucrarile se vor termina la sfarsitul lunii septembrie. Este un sediu mare, cu multe birouri. Este bine ca se infiinteaza, pentru ca este un prim pas pentru a rezolvarea problemelor cu care se confrunta iesenii", a declarat deputatul PSD Sorin Iacoban

Sursa: bzi.ro

miercuri, 28 august 2013

Invitatie la Iasi Tv Life - 27.08

Am participat la Iasi Tv Life la o discutie despre prima sesiune parlamentara, despre activitatea parlamentara din primele sase luni de mandat si despre scena politica actuala.


miercuri, 21 august 2013

Reminder: Competitia "Sah in catiere" - Iasi

In acelasi spirit al promovarii conceptului de "sport de masa", la Iasi, in luna august s-au desfasurat in cartierele orasului competitii de sah.

Am avut asemenea intreceri in patru cartiere ale orasului: Tatarasi, Copou, Alexandru si in zona Podul Ros.

Este o traditie pe care o respectam la Iasi de ani de zile si pe care o vom duce mai departe!




marți, 20 august 2013

Competitia FRT PRO - Trofeul Municipiului Iasi - editia 2013

Am participat la festivitatea de premiere a Circuitului FRT PRO - Trofeul Municipiului Iasi - editia 2013.

Felicit organizatorii, participantii si, bineinteles, castigatorii!






luni, 19 august 2013

Competitia "Sah in cartiere" - Iasi

In acest week-end a avut loc la Iasi competitia "Sah in cartiere".

Aflata la a unsprezecea editie, intrecerea a fost organizata de Asociatia Judeteana de Sah Iasi alaturi de Fundatia Sportul Iesean si de Primaria Municipiului Iasi, adunand peste 300 de participanti.

Competitia finala a castigatorilor de pe cartiere s-a desfasurat pe Bulevardul Stefan cel Mare, consacrand inca o data in plus conceptul de sport de masa.

Felicitari tuturor participantilor, organizatorilor, cu certitudinea ca vom continua sa organizam la Iasi astfel de activitati!








joi, 15 august 2013

Urarea mea de Sfanta Maria



Binele sa va insoteasca pretutindeni, sa aveti parte numai de impliniri! Sfanta Fecioara Maria sa va ocroteasca, sa va calauzeasca pasii si sa va ajute in toate obstacolele vietii!

La multi ani tuturor celor care poarta acest nume!


Cu consideratie,

Deputat Sorin Avram Iacoban

Parlamentul Romaniei, Colegiul 10 - Iasi

miercuri, 14 august 2013

Reminder: Invitat la Emisiunea Parlamentar de Iasi - 9.08

Am participat la emisiunea "Parlamentar de Iasi" alaturi de colegul deputat, doamna Cristina Nichita, avansand o discutie despre evolutia scenei politice romanesti, masuri luate, initiative legislative, guvernarea Ponta si nu numai.


marți, 13 august 2013

Invitatie la Cupa Arad Open la Sah - 2013

Am participat la festivitatea de premiere a Cupei Arad Open la Sah - 2013 care s-a desfasurat la Arad in perioada 3 - 9 august, cu sprijinul Primariei Arad, Consiliului Judetean Arad, a Federatiei Judetene de Sah Arad, sub coordonarea Federatiei Romane de Sah.

Multumesc pe aceasta cale pentru invitatia primita de a oferi premiile invingatorilor si le urez tuturor participantilor succes!

De asemenea, felicit pe toti cei care s-au implicat in organizarea acestei competitii pentru coordonarea ei intr-o maniera impecabila si ii indemn sa o continue cu acelasi grad de exigenta si de daruire!




luni, 12 august 2013

Dosar de presa: Lovitura sub centura!

Relatia dintre E.ON si clientii cu care se afla sub contract este mai subreda ca niciodata. Pe langa faptul ca sunt supusi la abuzuri precum intreruperea furnizarii pe motiv de neplata (se intampla in cazul clientilor cu plata la zi), regularizari de consum contestate, taxe noi incluse in factura sau citirea indexului doar o data la trei luni, iesenii se enerveaza la culme aproape de fiecare data cand solicita ajutorul E.ON. Se intampla atunci cand un client are o nelamurire, ramane fara curent in casa sau exista o avarie la iluminatul stradal. Atunci, clientul telefoneaza la dispeceratul companiei germane pentru a cere suport (...). 

Ca sa reduca din cheltuielile de personal, E.ON a inchis dispeceratele din mai multe orase ale tarii, inclusiv la Iasi, si a mutat dispeceratul central la Targu Mures. Pentru o perioada, aici au fost directionate toate apelurile facute de clienti pana cand, din cauza numarului mare de apeluri, au fost stabilite si alte doua dispecere in zona Moldovei, adica la Vaslui si la Bacau.

Reducerile de personal sunt principala cauza pentru interventiile cu intarziere ale operatorului de electricitate. De la privatizarea secretizata a Electrica, autoritatile nu au luat masuri semnificative pentru protejarea clientilor. Acum, la insistentele deputatului iesean Sorin Iacoban, lucrurile au inceput sa se schimbe in favoarea clientilor. Primul pas este mutarea sediului E.ON intr-un spatiu mai accesibil si mai spatios, adica la Palas Iasi.

"Schimbarea sediului este doar un prim pas, dar mai avem multe lucruri de schimbat. In primul rand trebuie sa discutam termenii din contract, care nu sunt in conformitate cu legislatia in vigoare. Ma refer aici la timpii de reactie in cazul avariilor sau despre citirea consumului de pe contor o data la trei luni. Si structura facturii trebuie schimbata, pentru ca este greu de inteles de catre clienti, iar oamenii trebuie sa stie exact ce platesc", a precizat deputatul iesean Sorin Iacoban. 

Continuarea pe www.bzi.ro


sâmbătă, 10 august 2013

Dosar de presa: Panica la Iasi din cauza E.ON!








Furnizorul de energie electrica a emis in aceste zile ultimele facturi catre clientii sai. Facturile includ si regularizarile, dar si noile taxe impuse consumatorilor, lucru care a dus la majorari semnificative in sumele pe care iesenii le platesc, de regula, pentru consumul de electricitate. Valoarea facturilor s-a dublat sau chiar triplat, in unele cazuri. Inca de la orele diminetii, sute de ieseni au blocat pur si simplu sediul pentru relatii cu clientii al E.ON-ului, de pe strada Agatha Barsescu (...).

De la aparitia companiei E.ON in Romania si pana anul trecut, statul nu a luat masuri semnificative pentru protejarea clientilor. Abia in 2012, deputatul iesean Sorin Iacoban a inceput un proiect pentru redefinirea relatiei dintre E.ON si consumatorii casnici. Lucrurile s-au miscat rapid, iar primul pas este mutarea sediului E.ON intr-un spatiu mai accesibil si mai spatios, adica la Palas Iasi. "Ambele parti ne-au confirmat faptul ca, incepand din luna septembrie, sediul E.ON de pe Agatha Barsescu se va muta la Palas. Este un pas inainte in ceea ce priveste relatia furnizorului cu clientii sai. Sunt convins ca aceste modificari vor facilia interactiunea dintre E.ON si clienti, tinand cont ca este vorba despre un spatiu mai accesibil si mult mai larg. Acolo se va aloca un numar mai mare de ghisee. I-am facut sa inteleaga faptul ca sunt necesare aceste lucruri la Iasi, pentru ca este unul dintre cele mai mari orase din tara", explica deputatul Sorin Iacoban.

Continuare pe www.bzi.ro

marți, 6 august 2013

Dosar de presa: Deputatul Sorin Iacoban ii bate obrazul lui Basescu pentru cadoul facut Elenei Udrea



Noul partid promovat pe scena politica de presedintele Traian Basescu este considerat de deputatii ieseni o diversiune demarata doar pentru ca presedintele sa ramana în atentia publica. Potrivit deputatului Sorin Iacoban, Traian Basescu se agata cu disperare de orice i-ar mai putea aduce câteva voturi de încredere prin atacuri nejustificate si repetate la adresa premierului Victor Ponta si a Partidului Social Democrat.

“PDL si-a dat ultima suflare demult, iar Traian Basescu crede ca va renaste în politica odata cu crearea Miscarii Populare. Aceasta struto-camila de partid nu este altceva decât cadoul presedintelui pentru intelectualii de curte si tinerii lupi flamânzi de putere”, a declarat deputatul PSD Sorin Iacoban.

Continuarea pe: www.bzi.ro

luni, 5 august 2013

Declaratie politica: Mişcarea Populară, o struţo-cămilă ce-i va fi oferită pe tavă Elenei Udrea






"Preşedintele Traian Băsescu nu ştie ce să mai facă pentru a rămâne în atenţia publică. Se agaţă cu disperare de orice i-ar mai putea aduce câteva voturi de încredere prin atacuri nejustificate în repetate rânduri la adresa premierului Victor Ponta şi a Partidului Social Democrat". 

“PDL şi-a dat ultima suflare demult, iar Traian Băsescu crede că va renaşte în politică odată cu crearea Mişcării Populare. Această struţo-cămilă de partid nu este altceva decât cadoul preşedintelui faţă de intelectualii de curte şi de tinerii lupi flămânzi de putere”, a declarat deputatul PSD Sorin Iacoban.


"Cu ce oameni vrea să construiască Băsescu Mişcarea Populară? Cu fostul deputat democrat-liberal Gelu Vişan obişnuit doar cu apariţiile la TV în timpul guvernării PDL şi care la ultimele alegeri a candidat din partea PPDD, partid pe care l-a părăsit după eşecul de la alegeri? Cu fostul senator pedelist Petru Başa care va conduce filiala Mureş a PMP şi care în 2011 a bătut recordul la cele mai multe contracte încheiate de un parlamentar român cu statul, 617 la număr, toate atribuite prin încredinţare directă? Din lunga listă a oamenilor de vază din PDL care vin la Mişcarea Populară face parte şi Elenina Nicuţ care declara despre Băsescu că "este ca o capodopera".

“Nu se putea ca Elena Udrea să rămână fără nici un cadou din partea preşedintelui. După ce Băsescu a avut grijă să formeze o pepinieră pedelistă înfometată şi avidă de putere, la maturitate acest partid va fi oferit pe tavă Elenei Udrea care va candida la parlamentarele de anul viitor” a concluzionat Sorin Iacoban.

duminică, 4 august 2013

Iasi: Cupa Coabitarii la Fotbal

Am participat la Cupa Coabitarii la Fotbal organizata la Iasi in acest week-end. 

Am luat parte la o competitie amicala alaturi de colegii politicieni, de o parte a reprezentantilor presei si nu numai.



joi, 1 august 2013

Am inaugurat la Iasi un Centru de servicii integrate destinat victimelor violentei in familie

Am inaugurat astazi alaturi Municipalitatea ieseana un nou centru destinat femeilor supuse actelor de violenta din familie. 

Prin crearea Centrului de servicii integrate destinat victimelor violentei în familie,se urmareste dezvoltarea sistemului de servicii de asistenta sociala din municipiul Iasi, prevenirea violentei domestice asupra femeilor, asigurarea unui adapost pe o perioada determinata pentru femeile aflate în dificultate, consiliere psiho-sociala si juridica.