vineri, 30 noiembrie 2012

Proiecte ale Iasului: investitii straine la Iasi

Campionatul Mondial de Sah Scolar din mai 2012 a adus la Iasi peste 500 de cetateni straini din 40 de tari. Toate delegatiile prezente au fost foarte incantate de oras, de activitatea sahistica bogata, urmand ca la urmatoarele competitii internationale sa revina cu un interes si mai mare.
 
Foarte important, Campionatul Mondial a atras si parinti, oameni de afaceri ce au cautat posibilitati de investitii. Unul dintre acestia este Jas Singh din Singapore, ce are afaceri la bursa din Singapore, un nod economic spre celelalte tari din regiune. Intentiile dumnealui au fost sustinute de prietenii sahisti, in frunte cu Presedintele de Onoare al Asociatiei Judetene de Sah Iasi, domnul Sorin Iacoban, care a inlesnit intalnirea omului de afaceri cu managerii unor importante companii iesene.
 
 Intalnirea celor doi a pus bazale unei lungi si fructoase colaborari intre firmele iesene si cele din Asia de Sud Est: Singapore, Myanmar, Vietnam, Indonesia, Thailanda, Malaiezia etc.
 
Mi s-a parut de datoria mea sa fructific oportunitatea intalnirii cu domnul Jas Singh, fiindca la Iasi avem nevoie de investitii, de locuri de munca. Primele discutii au fost extrem de incurajatoare si privim cu incredere viitorul relatiilor dintre oamenii de afaceri din Iasi si cei din Singapore. Remarc de asemenea si importanta pe care o au pentru oras evenimente de amploare mondiala si sper ca traditia organizarii lor sa continue sa ne aduca foloase atit de imagine cit si materiale" ne-a declarat domnul Sorin Iacoban.

Sursa: Ziarul de Iasi

Invitatie la Prima Tv Iasi: alaturi de primarul Gheorghe Nichita


 

joi, 29 noiembrie 2012

Proiecte ale Iasului: in Tatarasi, traseul 18 va fi prelungit


Cetatenii din cartierul Tatarasi se vor bucura, incepand de astazi, de posibilitatea de a calatori pe un parcurs prelungit al traseului 18, dinspre Pacurari pana in Tatarasi. Initiativa prelungirii acestui traseu este rezultatul actiunii consilierului Sorin Iacoban, candidatul USL pentru Camera Deputatilor, Colegiul 10 - Tatarasi, care a primit nenumarate cereri din partea locuitorilor din zona.

"Mergand in Tatarasi, in zona cartierului Aviatiei, locuitorii mi-au solicitat prelungirea traseului 18. Am discutat cu domnul primar Gheorghe Nichita, cu cei de la RATP, despre modul in care putem rezolva problema din zona. Decizia a fost deja luata, iar rezultatul se vede: de maine (n.r. - astazi), oamenii din zona vor putea calatori cu mijloacele de transport in comun care vor trece exact pe strada pe care ei locuiesc" a declarat Sorin Iacoban.

  El a mai precizat ca itinerariul va avea parcursul Tatarasi Sud - str. Aurel Vlaicu - str. Aviatiei - str. Holboca - str. Ignat - Tatarasi Sud. Pe tronsonul prelungit se vor executa statii pe str. Aviatiei (dupa baza sportiva „Tineretului"), pe str. Holboca (in dreptul imobilului nr. 11) si pe str. Aurel Vlaicu (dupa intrarea spre cartierul Green Park). Frecventa de circulatie pe acest traseu va fi de 10 minute.


Sursa: Ziarul de Iasi

luni, 26 noiembrie 2012

BZI: Drama unui iesean adus la disperare de E.ON

Reducerile de personal din interiorul E.ON au creat un haos total in relatia companiei cu clientii. "Daca eu, ca si consumator, nu respect ceva, sunt deconectat fara comentarii. Fiind monopol, isi permit sa faca orice, stiind ca nu am si alte variante in a alege alt distribuitor", spune un client al companiei. 

 Sorin Iacoban vine in ajutorul celor peste 100 de mii de clienti cu o propunere legislativa, care va impune germanilor de la E.ON noi standarde de calitate in relatia cu clientii Operatorul care detine monopolul in zona Moldovei in domeniul energiei electrice si a gazelor naturale are o mare problema cand vine vorba de relatia cu clientii. E.ON se afla pe primul loc intr-un top al companiilor reclamate de ieseni catre oficiile pentru protectia consumatorilor, iar acum germanii sunt acuzati si de nerespectarea termenilor stipulati in contracte. 

In anul 2007, o buna parte dintre ieseni au primit prin curierat postal un act aditional prin care aveau posibilitatea de a accepta, sau nu, propunerea de facturare la doua luni. De atunci au inceput si problemele pentru foarte multi dintre ieseni. "Mi-am permis sa merg la conciliere, dar cum de mi-am permis oare? Cu toate necazurile pricinuite de catre E.ON Distributie, cand ma faceau pierdut din evidenta si cand ma facturau la doua luni, dupa o perioada am fost facturat asa cum am convenit, dar a venit si anul 2012 si m-am trezit din nou cu necazuri", spune ieseanul Gelu Popa. 

Cetateanul a mers apoi la sediul companiei si, dupa patru ore de asteptare la ghiseele lor, a fost sfatuit sa faca o sesizare, insa raspunsul dat de E.ON nu a atins nicicum obiectul sesizarii. Apoi, ieseanul a facut alta adresa, trimisa la Targu Mures, dar totul in zadar. "Daca eu, ca si consumator, nu respect ceva, sunt deconectat fara comentarii. Fiind monopol, isi permit sa faca orice, stiind ca nu am si alte variante in a alege alt distribuitor. Mi se pare anormal modul de abordare si de impunere a hotararilor firmelor care striga sus si tare ca sunt alaturi de consumatori. Nu au respect nici pentru angajamentele lor, ce poate spera un biet client?", acuza Gelu Popa (...) 

Continuarea pe: bzi.ro

joi, 15 noiembrie 2012

miercuri, 14 noiembrie 2012

Manifestarile organizate in onoarea relatiilor franco-romane

Am participat pe 13 noiembrie, incepand cu ora 10.00, la manifestarile organizate in onoarea relatiilor franco-romane din timpului Primului Razboi Mondial. S-au depus coroane la Mormântul Eroilor Francezi şi la mormântul lui Victor Place, primul consul francez la Iaşi, în Cimitirul „Eternitatea“. 





joi, 8 noiembrie 2012

Proiecte ale Iasului: Municipiul se bate cu europenii pentru Olimpiada de Sah

                                                                   Sursa foto: Bzi.ro

Consilierul local Sorin Iacoban a anuntat ieri ca Iasul se va inscrie in cursa pentru organizarea Olimpiadei de Sah, competitia suprema a acestui sport. Daca abia in 2018 s-ar putea organiza Olimpiada, in anii urmatori sunt confirmate deja doua competitii europene la Iasi.

Iasul devine unul din cele mai importante repere mondiale atunci cand vine vorba despre sah. Sustinerea in scoli a practicarii sahului, dar si organizarea a numeroase concursuri sub titulatura "Sah in Cartiere" au adus cateva bile albe Iasului, care incepe sa organizeze din ce in ce mai multe competitii de profil. Daca in 2012 s-a organizat la Iasi Campionatul Mondial de Sah Scolar, anul viitor, Iasul va organiza un nou campionat.

 "In 2013, Iasul va organiza Campionatul Mondial de Amatori, iar in 2014 vom gazdui Campionatul Mondial de Tineret pe Echipe. Intentionam, chiar daca acest lucru presupune un efort de circa 3-4 milioane de euro, sa obtinem dreptul de organizare a Olimpiadei de Sah din 2018. Cu ajutorul sponsorilor, Ministerului Tineretului si Sportului poate  si cu ajutorul autoritatilor locale, sper sa reusim acest lucru. Despre primirea dreptului de organizare a competitiei din 2014 abia am fost notificati de Federatia Europeana de Sah", a precizat Sorin Iacoban, seful Comisiei de Tineret si Sport din Consiliul Local.

Sursa: Bzi.ro

miercuri, 7 noiembrie 2012

Proiecte ale Iasului: Centru Antidrog si Club de Pensionari in Tatarasi


Initiativa consilierului local Sorin Iacoban, vizand infiintarea mai multor Cluburi ale Pensionarilor in oras, continua cu o noua inaugurare in Tatarasi. Pana in prezent s-au deschis deja mai multe centre in Alexandru si Cantemir

Saptamana trecuta, printr-o hotarare de Consiliu Local, unul dintre Punctele Termice din Tatarasi, care a apartinut CET-ului, a trecut in Patrimoniul Directiei de Asistenta Comunitara (DAC). In zilele care urmeaza, DAC va demara o serie de investii pentru ca Punctul Termic de pe Esplanada Oancea sa-si deschida portile pentru doua noi obiective de care vor beneficia iesenii din Tatarasi.

 "Cele doua obiective, Centrul Antidrog dar si Clubul Pensionarilor au fost solicitate de catre iesenii din Tatarasi. Eu sper ca in doua saptamani sa inauguram ambele centre", a precizat Sorin Iacoban. Potrivit acestuia, activitatile care vor avea loc in viitorul Club al Pensionarilor sunt printre cele mai diverse.

 "Centrul va sustine o paleta foarte larga de activitati si evenimente. Primul lui scop este acela de a fi un loc de socializare dar cu siguranta va gazdui si spectacole si de ce nu serate sau aniversari, dar si activitati sportive, persoanele la varsta a treia numarandu-se la Iasi printre iubitorii si practicantii sahului", a mai declarat Sorin Iacoban.

Continuarea pe Bzi.ro

marți, 6 noiembrie 2012

Un nou automat de bilete in Tudor Vladimirescu

 
Calatorii care folosesc mijloace locale de transport in comun isi pot achizitiona de acum bilete sau abonamente de la noul automat amplasat ieri in zona campusului universitar Tudor Vladimirescu.
 
Regia Autonoma de Transport Public a achizitionat 10 astfel de aparate prin intermediul proiectului Archimedes, care are finantare europeana si urmareste modernizarea transportului public în Iasi.
 
 Pretul unui automat de bilete este de aproximativ 12.000 de euro, iar unul dintre acestea a fost achizitionat din fondurile regiei de transport prin firma Arobs Transilvania Software (...).
 
Biletele si abonamentele oferite de tonomat vor avea aceleasi preturi ca si la tonete si vor putea fi platite cu monede, bancnote si carduri de credit.
 
Reprezentantii regiei sustin ca tonetele pentru vanzarea biletelor RATP nu vor disparea si nu se urmareste reducerea personalului in momentul de fata prin montarea automatelor (...)

Continuarea pe: Bzi.ro

luni, 5 noiembrie 2012

Proiecte ale Iaşului: am inaugurat noul sediu al Direcţiei de Evidenţă a Persoanei la Iulius Mall


Noul sediu al Direcţiei de Evidenţă a Persoanei a fost deschis ieri, 4 noiembrie, la Iulius Mall. La inaugurare a fost prezent si Mircea Duşa, ministrul Administratiei si Internelor. Noul sediu al DLEP Iaşi va funcţiona la etajul II al complexului Iulius Mall, într-un spaţiu în suprafaţă de 510 metri pătraţi, pentru folosirea căruia direcţia ieşeană va plăti o chirie de 1 leu pe lună.







vineri, 2 noiembrie 2012

Proiecte ale Iasului: bani pentru sportivii ieseni!

Lăudabila iniţiativă a Consiliului Judeţean Iaşi, de a contribui cu un milion de lei la bugetul Fundaţiei Sportului Ieşean, a fost primită cu multă speranţă de suflarea sportivă ieşeană . Este cunoscut faptul că aproape întreg sportul ieşean este ajutat de FSI, iar Consiliul său Director s-a întrunit ieri într-o şedinţă pe care performerii au aşteptat-o cu sufletul la gura (...).

„Dacă am primit acei bani de la CJ nu înseamnă că trebuie să-i şi repartizăm imediat. Vom analiza cu maximă atenţie cum îi vom împărţi pentru că de acum înainte banii vor ajunge doar acolo unde se face cu adevărat performanţă”, ne-a declarat Sorin Iacoban, preşedintele Comisiei pentru Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Local Iaşi.

„Ne vom orienta cu precădere spre disciplinele sportive unde nucleele sunt alcătuite din ieşeni, cum este cazul echipei feminine de handbal de la LPS, care are frumoase perspective şi asupra căreia ne vom concentra mai mult în 2013. Cam la fel putem vorbi şi despre formaţia masculină de baschet de la Politehnica Iaşi. Cert este că începând de anul viitor vom impune o clauză în contractele cu cluburile ca să nu poată fi transferat nici un sportiv de la Iaşi fără acordul FSI. Suntem şi noi parte din viaţa unui club şi nu putem accepta să-l susţinem financiar, iar cei mai buni sportivi să fie lăsaţi să plece”, a adăugat Sorin Iacoban.


Invitatie la Ora de business, Iasi Tv Life, 1.11.2012

Am participat la o dezbatere alaturi de rectorul Universitatii "Gheorghe Asachi" din Iasi, Ion Giurma, la Emisiunea Ora de Business, la Iasi Tv Life. Am discutat despre invatamantul iesean, despre Universtiatatea Tehnica, despre potentialul uman pe care Universitatea la care lucrez il ofera Iasului, despre implicarea sa in cadrul proiectelor Municipiului.


joi, 1 noiembrie 2012

Interventia din Consiliul Local privind eficientizarea serviciilor E.ON


Consilierul social-democrat Sorin Iacoban, candidat USL pentru un mandat de deputat în colegiul Tătăraşi, s-a arătat iritat de faptul că ieşenii sunt puşi să stea la cozi infernale la ghişeele E.ON. 
Acesta susţine că furnizorul de electricitate şi gaz ar putea mări numărul angajaţilor. „Zilele trecute mi s-a confirmat faptul că serviciul de relaţii cu publicul al E.ON este o sfidare la adresa bunului simţ. Ieşenii sunt puşi să stea la cozi, iar angajaţii E.ON dau dovadă de lipsă de respect. Astfel de lucruri nu ar fi fost posibile dacă E.ON nu şi-ar fi redus personalul, lucru de neacceptat în condiţiile în care în Iaşi are 110.000 de clienţi”, a spus Sorin Iacoban.


Preluare video: Iasi Tv Life